PRZEBUDOWA KAMIENICY PRZY UL. MARIACKIEJ 10

Przebudowa kamienicy z zachowaniem historycznych elewacji. Zmiana funkcji na obiekt kultury mieszczący salę sceniczną, salon muzyczny, galerię sztuki, kawiarnię z trafiką oraz zaplecze sceny ulicznej i szalety publiczne. Drugie miejsce w konkursie architektonicznym.

CENTRUM ADMINISTRACJI

Siedziba władz samorządowych Tarnowa i jednostek organizacyjnych urzędu. Układ zabudowy kwartału miejskiego wpisany w istniejącą tkankę. Projekt otaczających placów, ulic i parkingów. Trzecia nagroda w konkursie.

CENTRUM JĘZYKÓW OBCYCH UJK

Budynek Centrum Języków Obcych (CJO) zrealizowany został przez naszą pracownie przy ul. Świętokrzyskiej w Kielcach w ramach zwycięskiej koncepcji Campusu Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach. CJO stanowi część kwartału zabudowy, którego uzupełnieniem będzie Centrum Komunikacji Medialnej i Naukowej. Obiekt mieści międzywydziałowe Studium Języków Obcych, w skład którego wchodzą instytuty różnych języków, sale wykładowe, sale ćwiczeń, laboratoria językowe oraz biblioteka studium. …

BIBLIOTEKA

Budynek Międzyuczelnianej Biblioteki w Stalowej Woli swoja neutralną formą idealnie komponuje się z zaistniałym kontekstem architektonicznym. Rozwiązania funkcjonalne pozwalają na dużą mobilność budynku. Pojemność biblioteki to około 920.000,0 woluminów. Projekt konkursowy.

BIUROWIEC Z HALĄ MAGAZYNOWO-PRODUKCYJNĄ

Siedziba firmy BELISO, producenta kosmetyków i przedstawiciela zagranicznych firm produkujących kosmetyki do pielęgnacji włosów, zlokalizowana przy ul. Wał Miedzeszyński. Projekt zdobył pierwszą nagrodę w konkursie architektonicznym.

KŁADKA PIESZO-ROWEROWA POD WAWELEM

Kładka pieszo-rowerowa na Wiśle pomiędzy Bulwarem Czerwińskim i Poleskim u stóp Wawelu w Krakowie. Zagospodarowanie przyległych bulwarów. Pierwsza nagroda w konkursie architektonicznym realizowanym w kooperacji.

RYNEK

Kompleks zabudowy o centrotwórczym charakterze, obejmujący obiekty handlu, administracji, gastronomii oraz innych usług. Kompleks spełnia rolę głównego placu miejskiego. Projekt zdobył drugą nagrodę w konkursie architektonicznym.