LICEUM

Budynek Liceum Ogólnokształcącego w Warszawie na Osiedlu Groszówka. II miejsce w konkursie architektonicznym. Budynek skalda się z dwóch obiektów: głównego budynku w którym mieszczą się sale lekcyjne i budynku hali sportowej.

CENTRUM JĘZYKÓW OBCYCH

Budynek Centrum Języków Obcych w ramach budowy Campusu Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach. Projekt obejmuje budynek oraz zagospodarowanie terenu wraz z przebudową infrastruktury technicznej Campusu.

NADLEŚNICTWO

Projektowany budynek jest siedzibą Nadleśnictwa Poddębice. Obejmuje części: administracyjną, straży leśnej, zarządzania, edukacyjno-szkoleniową, gospodarczą i techniczną. Na zagospodarowanie składają się: ciągi komunikacyjne, parkingi, pas zieleni akustycznej, plac wielofunkcyjny i przestrzeń rekreacyjna. Energooszczędność budynku poprawia: zwarta bryła; południowa ekspozycja okien i elewacji; osłony zacieniające; eliminacja mostków termicznych; szklenia U=0,8 W/m2*K; przegrody zewnętrzne szczelne, izolowane wełną mineralną o gr. 30 cm; masa …

PRZEDSZKOLE SAMORZĄDOWE

Projekt 4-oddziałowego przedszkola samorządowego zlokalizowanego na wąskiej działce o dużym spadku terenu. Program budynku obejmuje 4 oddziały przedszkolne w tym oddział integracyjny, salę wielofunkcyjną, szatnie, hol z poczekalnią, pomieszczenia personelu i kuchnie zbiorowego żywienia. Budynek energooszczędny 40 KWh/(m2/rok). Zwarta bryła o niskiej wartości stosunku A/C. Ekspozycja południowa sal i głównych przeszkleń. Osłony przeciwsłoneczne od południa. Eliminacja mostków termicznych. Wysokie parametry …

BUDYNEK MIESZKALNO-USŁUGOWY Z GARAŻEM WIELOPOZIOMOWYM

Inwestycja obejmuje dwa budynki stanowiące uzupełnienia kwartałów zabudowy śródmiejskiej u zbiegu ulic Jana Pawła II, Mikołowskiej i Dunikowskiego. Jeden z nich stanowi zabudowę mieszkaniową wielorodzinną z usługami w parterze. Drugi obiekt jest garażem wielopoziomowym z lokalami usługowymi w przyziemiu. Pierwsze miejsce w konkursie architektonicznym.

SALA GIMNASTYCZNA ZESPOŁU SZKÓŁ

Kompozycja urbanistyczna projektu polega na stworzeniu dziedzińca przed obiektami oświatowymi, wydzielonego z przestrzeni zabudowy mieszkaniowej. W skali architektonicznej różnorodna stylistycznie, chaotyczna zabudowa istniejąca sprowokowała do zastosowania abstrakcyjnej, nowoczesnej formy, podkreślającej funkcję obiektu. Forma minimalizuje też kubaturę hali i wysokość zabudowy przy zachowaniu zapisów planu miejscowego. Budynek mieści boisko sportowe 20×40 m, szatnie z łazienkami, zaplecza sanitarne, pomieszczenie nauczycieli, magazyny oraz …